Правила на състезанието по стрийт уоркаут

Световен стейдж на 20 септември София, Княжеска градина

В това състезание се дава повече свободна воля на участниците и се набляга, както на техните уменията така и на стила. Именно за това в първия рунд (само за първи) ще има четвърти съдия отговарящ за категорията „стил“ и всеки един от вас ще може да изрази себе си по възможно най – добрия начин.  В този кръг ще имате право на един участник, който да ви асистира за един елемент а времето за сета ви е 3 минути и само десет (10) от вас ще се класират за втори кръг. Тук нещата стават още по – интересни, защото във втория кръг ще се проведат батъли един срещу един. А двойките ще бъдат определени спрямо класирането, както следва – 1-вия от класацията (с най – много точки) ще излиза в битка срещу последния 10-ти, 2-ри срещу 9-ти, 3-ти срещу 8-ми, 4-ти срещу 7-ми и 5-ти срещу 6-ти. Общото време за всеки батъл ще бъде 6 минути като всеки състезател разполага с два сета по 1,5 мин редувайки се един след друг. В третия кръг ще се класират най-добрите 5 атлета които ще влязат в „групов батъл“. Всеки състезател ще ръзполага с 4 излизания по 45 секунди, като реда на излизане на участниците ще бъре обратно пропорционално на реда на класирането – 5-ти, 4-ти, 3-ти, 2-ри и 1-ви

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Състезанието по Паркур на 19 септември, ще бъде в две категории: Скорост и Фрийстайл, като участниците трябва да бъдат с навършени 17 години.

Записването става предварително, чрез интернет посредством уведомяване на съдиите, които могат да преценят според видео материал нивото на състезателя.

Съдиите оценяват в 3 категории – приземяване, креативност и сложност, като всяка носи по 10т (макс брой 30т) ,като първата категория е най-важна.

За спийд ръна се излъчват 8 финалиста, дали най-добро време на квалификациите.

Всеки атлет има право на втори рън, като се признава времето само от вторият рън,  дори и то да е по-слабо от предишният.

С попълването на формуляра за участие вие се съгласявате с условията на сайта.